Voor de kinderen van de schatkist was het een spannende avond. Zij mochten aan ouders en familie laten horen wat ze het afgelopen jaar op school en bij de vereniging hebben geleerd van slagwerk muziek.

Deze wekelijkse muziekles op school word sinds 5 jaar verzorgd door Ad Triepels (muziekdocent aan RICK regionaal instituut voor cultuur- en kunsteducatie te Weert). Hij laat de kinderen kennis maken met instrumenten, muzieknoten, oefent met ze en speelt muziek met hen om daarmee hun talenten te ontwikkelen en interesse voor muziek te laten ontwaken. Ad is al vanaf 2003 dus 20 jaar verbonden aan de jeugdopleiding van de schutterij.

Hiervoor werd dan ook extra aandacht gegeven op deze voorspeelavond. Ad werd door voorzitter Tonny Rutten toegesproken en met een cadeau bedankt voor deze bijzondere band met de schutterij.  

Tijdens de voorspeelavond werden ook de solisten van de drumline voorgesteld en een groepsoptreden ten gehore gebracht. Samen met de jeugdleden en de volledige slagwerkgroep werd de voorspeelavond afgesloten.