De Schut van Buul

Home Sponsoren Contact

Opleidingen


Hierna vindt u een korte uitleg van de opleidingen die gegeven worden.

Slagwerk:
De jeugdopleiding wordt in een privé-les sfeer door een gediplomeerde instructeur gegeven, in een eigen accommodatie. Spelenderwijs worden de leerlingen de basistechnieken van, tamboer-, drum- en percussieslagwerk en het lezen van muziek bijgebracht.

Wie kan inschrijven? Als je minimaal 9 jaar bent en een beetje gevoel voor ritme hebt mag je inschrijven voor de opleiding.

Waar is het te doen? De lessen worden gegeven in gemeenschapshuis de Borgh of de Schutshoeve aan de Laarstraat te Budel. Dit is het gebouw met de hoge masten achter de boerenbond.

Wanneer is het te doen? De lessen worden elke maandag in een kleine groep starters gegeven. De individuele lessen één maal per week in overleg met de instructeur.

Wat kost het? De opleiding voor de eerste 2 jaar is geheel gratis, slechts voor het lesboek betaal je een eigen bijdrage van 25 euro. Na het behalen van je A-diploma mag je mee spelen op de wedstrijden en krijg je een uniform van de vereniging. Dan ook ga je pas contributie betalen.

Wat krijg je hiervoor: * ± 40 lessen van 20 minuten * Gebruik van een oefeninstrument (je hoeft zelf dus niets te kopen) * Lidmaatschap van de oudste vereniging van Cranendonck en daarmee het recht om deelname aan al hun activiteiten.

Hoe kun je aanmelden ? Heb je interesse of wil je toch nog iets meer weten bel dan met de secretaris 06 53713815 of stuur een mailtje naar info@schutvanbuul.nl.

Exercitie:
We hebben enige nieuwe leden die nog geen ervaring hebben met dit onderdeel van de schut en willen ze voor het nieuwe seizoen hier in ‘bijspijkeren’. Op maandag avond wordt de oefening en opleiding gehouden. Tonnie Rutten zal in zijn rol als commandant de groep de basishandelingen bij gaan brengen. Hij heeft hiervoor een opleiding van de bond gevolgd. Indien er interesse is bij vrienden of kennissen kunnen deze ook vrijblijvend deel nemen. Hoe groter de groep hoe leuker het wordt.

Mocht het zo zijn dat er voldoende interesse is (ook bij de trommelkorps leden) zal er bezien worden of er nieuw leven geblazen wordt in een executiepeloton. Hiervoor moet er minimaal een groep van 20 personen zijn om werkelijk aan wedstrijden te gaan deelnemen.

Zover is het echter nog niet. Nu is het zaak om met de mensen die we hebben zo goed mogelijk voor de dag te komen. Rechte rijen, haakse bochten en juiste afstanden staan daarbij voorop. Handelingen met het geweer, rechtsom en inrukken volgen dan.

Voor diegene die gaan deelnemen veel plezier en succes.