De 2de zondag in september staat in Budel het jaarlijkse evenement Koning der Koningen  op het programma. Schutterskoningen en koningsparen van schutterijen uit Noord-Brabant, Limburg en Belgisch Limburg komen dan in vol ornaat samen bij het Schepenhuis in Budel. Dit jaar kan dit cultuur historisch evenement echter niet plaatsvinden door de beperkingen rond het corona virus.

Om 11.00 zou de officiële opening door Burgemeester Roland van Kessel en gastheer Tonny Rutten plaatsvinden. Daarna was er tijd gereserveerd om de officiële groepsfoto te maken. Ook elke Koning mag dan op volgorde een individuele foto laten maken. De wedstrijd die normaal om 14.00 uur zou starten wordt dan vrijgegeven door Burgemeester Roland van Kessel en uittredend Koning der Koningen Mariska Janssen.  

Mariska Janssen van Schutterij St. Lucie Nederweert-Eind wist zich in 2019, na 142 schoten  Koningin der Koningen te schieten. Daarom zou ze nu ook het openingsschot mogen schieten voor de wedstrijd van 2020 te openen. Omdat de wedstrijd nu niet door kan gaan, wordt het evenement voor een jaar uitgesteld. Hopelijk kunnen we haar en opnieuw tientallen koningen en koningsparen dan wel welkom heten. Een mooie dag met veel folklore en  kleurrijk kleding.

www.schutvanbuul.nl/koningderkoningen.