De Schut van Buul

Home Sponsoren Contact

Opleidingen


Hierna vindt u een korte uitleg van de opleidingen die gegeven worden bij de Schut van Buul.

Slagwerk:
De jeugdopleiding wordt in een privé-les sfeer door een gediplomeerde instructeur gegeven, in een eigen accommodatie. Spelenderwijs worden de leerlingen de basistechnieken van, tamboer-, drum- en percussieslagwerk en het lezen van muziek bijgebracht.

Wie kan inschrijven? Als je minimaal 9 jaar bent en een beetje gevoel voor ritme hebt mag je inschrijven voor de opleiding.

Waar is het te doen? De lessen worden gegeven in de Schutshoeve aan de Laarstraat te Budel. Dit is het gebouw met de hoge masten achter de boerenbond.

Wanneer is het te doen? De lessen worden elke donderdag gegeven in meerdere kleine groepen. De start van de lessen gaat in overleg met de instructeur.

Wat kost het? De start van de basisopleiding is een korte introductieperiode en geheel gratis, slechts voor het lesboek betaal je 20 Euro. Bij een eventuele vervolg opleiding ga je pas contributie betalen.

Wat krijg je hiervoor: * ± 40 lessen van 20 minuten * Gebruik van een oefeninstrument (je hoeft zelf dus niets te kopen) * Lidmaatschap van de oudste vereniging van Cranendonck en daarmee het recht om deelname aan al hun activiteiten.

Hoe kun je aanmelden ? Heb je interesse of wil je toch nog iets meer weten bel dan met Jan van Hunsel tel.0495-492402 of stuur een mailtje

Exercitie:
Met ingang van januari worden er instructies gegeven op het gebied van exercitie. We hebben enige nieuwe leden die nog geen ervaring hebben met dit onderdeel van de schut en willen ze voor het nieuwe seizoen hier in ‘bijspijkeren’. Elke maandag avond wordt de bedrijfshal van Tonnie Rutten ontruimt om plaats te maken voor de opleiding. Jan Horyon zal de groep de basishandelingen bij gaan brengen. Hij heeft hiervoor een opleiding van de bond gevolgd. Indien er interesse is bij vrienden of kennissen kunnen deze ook vrijblijvend deel nemen. Hoe groter de groep hoe leuker het wordt.

Mocht het zo zijn dat er voldoende interesse is (ook bij de trommelkorps leden) zal er bezien worden of er nieuw leven geblazen wordt in een executiepeloton. Hiervoor moet er minimaal een groep van 20 personen zijn om werkelijk aan wedstrijden te gaan deelnemen.

Zover is het echter nog niet. Nu is het zaak om met de mensen die we hebben zo goed mogelijk voor de dag te komen. Rechte rijen, haakse bochten en juiste afstanden staan daarbij voorop. Handelingen met het geweer, rechtsom en inrukken volgen dan.

Voor diegene die gaan deelnemen veel plezier en succes.