Zondag 10 september was het druk bij het gemeentehuis met koninklijke hoogheden. Namelijk 26 koningen(paren) hadden zich verzamelt op uitnodiging van de Schutterij St.Nicolaas en St.Antonius Budel om deel te nemen aan Koning Der Koningen 2023.

Na toespraken van de Locoburgemeester M. Lemmen en voorzitter T. Rutten bracht men een toost uit op een mooie dag. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er en een attentie, geschonken door de Budelse Brouwerij, uitgereikt. Na een serenade door de drumline, vertrok men in optocht naar de accommodatie van de schutterij, waar men een uitgebreide lunch kon nuttigen.

Onder een zonovergoten dag begon men rond 2 uur, aan de strijd om de titel Koning der Koningen 2023. In loop van de middag begon de vogel steeds meer van zich prijs te geven en werd het steeds spannender wie het laatste stukje van de vogel naar beneden zou halen.

Na zes ronden geschoten te hebben begon de vogel te wankelen, maar het duurde toch nog bijna een hele ronde voor de vogel zich prijsgaf, pas bij het 166e schot was het de Koning van “Die Jonghe Companie St Catharina Beek 1632” die het laatste stukje naar beneden haalde.
Frans van Eijgen mag zich samen met zijn Koningin, “Koning der Koningen 2023” noemen.

Na het  uitreiken van de zilveren speld  en een blijvende herinnering kwam een einde  aan een warme maar gezellige dag. Als schutterij kunnen we terugkijken op een mooie en geslaagde dag. Met dank aan de Gemeente en de vele vrijwilligers dit deze dag mogelijk hebben gemaakt.