Afgelopen zondag is de Schut van Buul actief geweest op het OlS in Sevenum. Budel is de enigste Brabants schutterij die aangesloten is bij de OLS organisatie. Het was Niels Raaijmakers die om 14.00 uur namens de schut het bal als solist mocht openen, waarna het de beurt was aan de Drumline. Het was nog even nagelbijten of iedereen wel op tijd aanwezig zou zijn door de enorme file, maar uiteindelijk was iedereen net op tijd aanwezig. Na dit optreden kon Cas Gerits zich melden om zijn muziekstuk als solist ten gehore brengen. Allen hebben een prima prestatie neer gezet maar helaas niet in de top van de prijzen gevallen. Er werd koers gezet naar het opstelterrein voor de grote optocht, waar voor Budel het vertrek gepland stond om 15.00 uur. Nadat ze waren teruggekeerd op het terrein was er tijd voor een versnaperingspauze en kon het 6-tal zich gaan klaarmaken voor hun wedstrijd tegen de 143 schutterijen. Het 6-tal, bestaande uit Harry Das, Gerard Berkers, Grada Das, Rian Das, Tonny Rutten en Tim Rutten met de ondersteuning van buksmeester Theo Derks had het vizier op scherp staan en wisten probleemloos de eerste 2 ronden door te komen. Met 86 andere schutterijen werd er begonnen aan de kavelronden, en na 3 kavelronden zat Budel nog steeds in de strijd.

Komende zaterdag 13 juli zullen ze verder gaan om d’n Um naar Budel te halen, en ze strijden nog tegen 24 Limburgse schutterijen, waarvan 2 Belgische. De aanvang van dit spektakel is 11.00 uur en Budel gaat schieten op boom 24. Mocht U nog niets hebben gepland hebben voor deze dag, kom ze dan aanmoedigen om dit grote Limburgse volksfeest naar Brabant te halen.

Als voorzitter ben ik nu al trots op alle prestaties die er geleverd zijn en wens ik ons 6-tal en buksmeester heel veel succes voor komende zaterdag.

Henny van Deurzen